Disseny web d’una botiga online

El disseny d’una botiga online és fonamental a l’hora de crear un lloc web de comerç electrònic. Una botiga online us ofereix la possibilitat de mostrar la vostra marca, conectar-vos amb més clients i vendre productes. Per aconseguir un bon disseny hem d’utilitzar els colors, els tipus de lletra, les imatges, paraules i gràfics adequats.

Ara bé, una botiga no només ha de ser atractiva. Sino que també (i sobretot) ha de conduir els visitants del teu web a comprar els teus productesi/o serveis. El disseny ha d’estar cuidadosament planejat per portar el visitant per un recorregut que el condueixi a la compra dels teus productes i/o serveis. Resumint, un bon disseny de botiga online ha de ser una experiència excel.lent pels usuaris amb el principal objectiu d’atraure el seu interés i que es converteixin en clients.

I com s’aconsegueixen aquests objectius? 

Vegem els principals factors a tenir en compte a l’hora de dissenyar un lloc web de comerç electrònic.

5 recomanacions pel disseny d'una botiga online

1.Utilitza fotos i vídeos de qualitat 

Segons un estudi de cas recent l’incorporació d’imatges de qualitat al disseny web augmenten les conversions en més d’un 40%. I això és encara més cert quan es tracta d’una botiga online. 

Les fotos i vídeos de baixa qualitat fan malbé l’impressió dels productes i de la teva marca. Si vols que la gent compri els teus productes, has de mostrar-los mitjançant imatges professionals i d’alta qualitat. I si són fotos des de diversos angles encara millor. 

Això contribueix a crear confiança i respecte en els teus clients, pel que serà molt més probable que realitzin una compra. 

Et recomano també que incloguis la funció de “zoom” per ampliar les fotografies dels teus productes i permetre així que els usuaris puguin veure tota la informació necessària.

disseny de botigues onlineFont: Rosanna de la Riva

2.Estableix una identitat de marca sòlida 

Per distingir la teva marca de la resta és imprescindible reflectir una identitat única i consistent a la teva botiga online. 

El concepte d’identitat corporativa inclou un logotip, un eslògan, fonts corporatives i colors. Per tant, assegura’t d’utilitzar els mateixos tipus de lletra, colors i patrons de disseny generals a tot el web per fer que els usuaris reconeguin i recordin la marca.

Presentar una marca de manera constant a totes les plataformes pot augmentar els ingressos fins a un 23%

Un lloc web de comerç electrònic és una part important de la identitat de la marca. Per aquesta raó el dissenyador ha de transmetre els atributs i els valors dels productes creant una sensació de marca única per a tots els productes. 

Et pots fer preguntes com:

Si la meva marca fos una persona, qui seria?
Si hagués de descriure la meva marca en tres paraules, quines serien?
Què faig millor que ningú al mercat?

3.Categories fàcils de navegar en el disseny de la botiga online

Res acabarà més ràpidament amb una venda que les pàgines de productes malament dissenyades. Si els visitants del vostre lloc web han de fer clic a deu llocs diferents abans de trobar el producte que busquen, abandonaran ràpidament la teva botiga i aniran a cercar a la competència. 

Fes que les categories de productes i les pàgines de productes siguin fàcils de navegar. Que els teus clients puguin cercar els productes fàcilment i filtrar-los per les seves característiques, com ara el color, la mida, la marca, el preu o el tipus de producte. Com més clara i intuitiva sigui la navegació de les categories i de les pàgines, més fàcil serà pels teus compradors trobar allò que busquen i més fàcil serà que comprin. 

4.”Checkout” ràpid i senzill

Recordes com hem dit que res no mata una venda més ràpidament que les pàgines de productes mal dissenyades? Doncs bé, un altre error és definitivament un segon pas a no cometre.   

Si el procés de pagament de la teva botiga suposa un dolor de cap pel comprador, perdràs clients. Si vols que la gent et compri, has de fer que el procés de compra sigui el més clar i entenedor possible. 

La pàgina de pagament o “ckeckout” ha de ser fàcil i alhora intuitiva de navegar. Ha d’aparèixer la informació personal que el comprador necessita omplir (i on s’ha d’introduir), les diferents opcions d’enviament disponibles (i quant costen), a quina franja horària prefereixen rebre la comanda, què cal fer en cas que hi hagi algun problema amb una comanda (o si han de fer una devolució). Un cop finalitzada la compra, dirigeix els teus clients a una pàgina de confirmació perquè tinguin tota la informació. També pots oferir als teus clients l’opció de registrar-se al teu web.

5.Inclou diverses formes per que es posin en contacte amb tu

Els clients faran clic abans al botó “Comprar” si coneixen totes les formes de posar-se en contacte si tenen problemes.

  • Inclou una pàgina de contacte amb un correu electrònic, un número de telèfon i una ubicació física de la botiga. 
  • Posa l’opció perque es posin en contacte amb tu per Whatsapp.
  • Posa els enllaços a les teves xarxes socials.
  • Afegeix una pàgina de preguntes freqüents.
  • Xat: És important que els compradors potencials entenguin que hi ha algú al darrera de la botiga. Avui dia, la millor forma de fer-ho és habilitant un xat en directe per ajudar els clients a trobar i a seleccionar els productes adequats. Aprofita el xat per oferir productes i serveis addicionals.
  • Whatsapp

Raons per invertir en SEO

Invertir en el posicionament de la nostra web és important per guanyar visibilitat, reputació i [...]

Web amb sistema de reserves online

Encara és habitual trobar comerços que no tenen una pàgina web en condicions ni tampoc [...]

Una pàgina web per a advocats útil

Avui día ja és un fet. La majoria dels bufets d’advocats tenen la seva pròpia [...]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com