Disseny web adaptat a dispositius mòbils

Què es una web “responsive”?

Què té a veure una web “responsive” amb el disseny de pagines web? El “responsive design” o “responsive web design” (RWD) és la forma de dissenyar pàgines web perquè aquestes es visualitzin eficaçment en els diferents dispositius mòbils (Smartphones, Tablets, etc.) i de sobretaula (PC, portàtils, etc.).

Consisteix en crear canvis dinàmics en l’aspecte d’un lloc web, en funció de la mida de la pantalla i de l’orientació del dispositiu que s’utilitzi per visualitzar-lo. D’aquesta forma els elements de la pàgina es remodelen a mesura que la finestra creix o es redueix.

Aquí tens algunes raons per les quals has de tenir obligatòriament una web “responsive” o adaptativa: 

1. En mans de Google 

El 2015 Google va implementar un canvi en els algoritmes de motors de recerca que ara tenen en compte la presència mòbil d’un lloc web com a senyal de qualitat i de bona classificació en els rànquings. La data es va anomenar adequadament “Mobilegeddon”.

No penseu que aquest motiu ja és suficient com per justificar per què és important incloure el disseny “responsive” en el disseny de pàgines web?

Fins i tot Google ens ofereix una prova perquè puguis conèixer amb quina facilitat els visitants poden navegar a través de la teva pàgina en un dispositiu mòbil. Simplement introdueix la URL de la teva pàgina web aquí: veure prova i podràs veure la puntuació que Google li dóna.

disseny pagines web

2. Estalvi de temps i de diners

Un altre avantatge de tenir un lloc web “responsive” és que té un cost de manteniment inferior (comparant-lo amb el cost de la realització de dues versions d’un lloc web per a PC i per a telèfons mòbils). En aquest cas només has de mantenir una sola versió de la teva pàgina web.

També cal mencionar l’estalvi de temps que suposa el mantenir només un lloc (tant a nivell de suport tècnic, com quan es tracta d’actualitzacions de textos, fotos, etc.).

3. Una millor experiència pels usuaris

Els teus usuaris són l’element més important pel que fa el disseny de la teva pàgina web. El teu web és, al cap i a la fi, el lloc on es troben per primera vegada amb el teu negoci en línia.

Per tant, voldràs posar tota l’atenció al tipus d’experiència que ofereixes als visitants que arriben al teu lloc web.

Un web no és només la presentació clara i concisa de la teva empresa, dels teus productes i/o serveis, un bon disseny i uns continguts ben estructurats. Sino que també s’ha de carregar ràpidament i ha de ser fàcil de llegir i de navegar.

Cal dir també que els usuaris d’Internet actuals coneixen molt bé la diferència entre un web “responsive” i un web que no ho és. De fet, el 57% d’ells diu que no recomanaria una empresa a un amic si tingués un lloc web per a mòbils mal dissenyat.

Resumint, quan inverteixes en disseny “responsive”, inverteixes en una experiència millor pels teus visitants. Això farà que la teva marca tingui una reputació online de qualitat i que obtinguis beneficis a mig i llarg termini. 

4. Com afecta el posicionament SEO en el teu web?

L’1 de juliol de 2019, Google va canviar oficialment la seva política d’indexació per a mòbils, cosa que va establir realment les bases per als propers canvis.

L’experiència dels usuaris també és un factor a tenir en compte per a obtenir uns bons resultats de posicionament SEO. Quan els usuaris obtenen una bona experiència al teu lloc web, és més probable que els motors de recerca donin una bona classificació al teu web i que el posin el més amunt possible a les recerques de Google.

Per tant, les males pràctiques de disseny web, i el fet de no tenir un web “responsive”, redueixen el posicionament SEO del teu web i poden arribar a col.locar-ho en una posició baixa a les recerques de Google.

I això, és clar, té un efecte directe en els resultats de la teva empresa. 

Disseny de pagines web corporatives

El disseny de pagines web ha de tenir una estructura adequada que combina el disseny i els elements indispensables per posar en marxa les tasques de marketing online i garantitzar l’èxit. 

Per realitzar un bon disseny de pàgines web hi ha d’haver una planejament previ de la feina:

  • Definició dels objectius de la marca del teu negoci
  • Anàlisi del perfil del teu client
  • Estudi de l’estructura de la pàgina web per poder plasmar la informació de la teva empresa, productes i/o serveis
  • Realització d’un esbós en format imatge del disseny i estructura del teu web 
veure disseny web Preus disseny web
L’evolució del negoci de la bijuteria online

Tot i que el negoci de la bijuteria online mai havia tingut una gran presència [...]

El disseny correcte d’una botiga online

Invertir en el posicionament de la nostra web és important per guanyar visibilitat, reputació i [...]

Disseny web d’una botiga online

El disseny de botiga online ha de ser atractiu però també eficaç. Ha d'estar integrat [...]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com