Disseny web ben pensat

disseny web ben fet

Un bon disseny per a una web excel.lent

A Internet, existeixen centenars de consells de disseny web. Molta gent té les seves opinions sobre ha de ser el lloc web perfecte. Això es deu al fet que, fins a cert punt, el disseny web és subjectiu. El que a una persona li agrada, a una altra persona li pot semblar horrible.

Al mateix temps, el disseny web és un dels factors més importants per a l’èxit d’un lloc web. De fet, gairebé la meitat de la gent diu que el disseny d’un lloc és el seu principal factor per jutjar la credibilitat d’una empresa. Com a conseqüència, també influeix en les conversions, és a dir, que els visitants de la teva web es posin en contacte amb tu, ja pot ser trucant-te o enviant-te una consulta a través del formulari de contacte. 

A continuació et passem 5 recomanacions per aconseguir un bon disseny web.

1. Fes una web “responsive”

El 80% dels usuaris d’Internet té un telèfon intel·ligent i Google diu que és probable que el 61% dels usuaris no tornin a un lloc web on han tingut problemes per accedir-hi i que el 40% dels usuaris visita el web d’un competidor

És oficial: el mòbil ha superat l’escriptori com la forma més popular de navegar pels interwebs … I això inclou les compres.

Com a conseqüència d’això, si vols captar els clients que volen comprar amb els seus telèfons o tauletes, has d’assegurar-te que el disseny del teu lloc web sigui totalment “responsive”. És a dir, que la web sigui capaç d’adaptar-se a qualsevol dispositiu on es visualitzi. Si no ho fas, no podràs convèncer a  aquells valuosos visitants de mòbils que els teus serveis o productes són bons.

disseny web

2. Fes una web ràpida 

El fet de que la velocitat d’un web és important és un dels fets menys comentats en l’àmbit del disseny web. La investigació ha demostrat que influeix en el percentatge de rebots i en la satisfacció dels visitants, fins al més important: a les conversions que es realitzen i en definitiva als teus ingressos.

Si el teu lloc és lent, els visitants no es quedaran i marxaran a visitar la competència.

A més, cal destacar que els motors de recerca també tenen en compte la velocitat de càrrega de les pàgines web en els seus rànquings. Per aquest motiu, és fonamental que inverteixis en fer que el teu lloc web sigui el més ràpid possible.

3. Fàcil de navegar  

Al cap i a la fi, el que vols és que els teus usuaris trobin fàcilment allò que busquen. A més, un lloc web amb una navegació sòlida ajuda els motors de recerca a indexar els continguts alhora que milloren notablement l’experiència de l’usuari.

Aquí van uns alguns consells per fer la teva web més navegable: 

Enllaça el teu logotip amb la pàgina d’inici: És una pràctica habitual en el disseny web que els visitants esperen, estalviant-los alguns clics.

Tingues en compte el teu menú: Ja sigui que optis per una llista horitzontal clàssica o per qualsevol altre disseny, el menú del teu lloc web ha de destacar i ha de ser fàcil de trobar. A més, assegura’t que estigui estructurat segons la importància de cada apartat.

Treballa el teu peu de pàgina: El teu peu de pàgina és probablement l’últim que es veu al teu web i és una bona idea col·locar-hi tots els enllaços importants. Això pot incloure la vostra informació de contacte, els icones de les xarxes socials i una versió reduïda del menú (o qualsevol altre enllaç rellevant que els visitants puguin necessitar).

disseny webFont: Rosanna de la Riva

4. Textos fàcils de llegir
disseny web corporatiu

Font: Marguis Jewels

Quan la llegibilitat del teu lloc és elevada, els usuaris poden escanejar o llegir els continguts sense esforç. D’aquesta forma, la captació de la informació es fa senzilla i es queden en el vostre web llegint còmodament el temps que calgui. 

Aconseguir la llegibilitat del teu lloc web és relativament fàcil. Prova aquestes regles clau:

El contrast és fonamental: El contrast entre el color del text i el color de fons és important per a la llegibilitat i per a l’accessibilitat del lloc web. Tot i que és probable que el teu esquema de colors sigui representatiu dels colors de la teva marca, assegura’t que hi hagi un contrast suficient entre els elements. 

Mida de lletra gran: Una regla general per al disseny web és mantenir el text del cos com a mínim a 16 punts. Aquest és un bon paràmetre per començar, però tingues en compte que aquest número dependrà completament dels tipus de lletra que triïs per al teu lloc web.

Tipus de lletra: El món de la tipografia ens ofereix molts tipus de lletres. Pots triar entre els tipus de lletra “Serif” (que tenen poques línies als extrems de les lletres, com ara la “Times New Roman”) al tipus de lletra “Sans Serif”, que literalment significa “Sense Serif”. Els tipus de lletra “Sans Serif” sol ser la millor opció per als textos llargs. 

Limita el nombre de tipus de lletra: No utilitzis més de tres tipografies diferents en un mateix lloc web. Alguns projectes poden requerir combinacions de tipus de lletra més elaborades, però massa tipografies variades poden distreure la teva identitat de marca.

5. Inclou “call-to-actions” 

Un cop els visitants arriben al teu web has d’orientar-los cap a la direcció correcta perquè no hagin de lluitar per trobar el que busquen.

Tenint en compte això, una de les millors maneres de millorar el disseny web és fer servir crides a la acció en àrees estratègicament situades, com ara la part superior dreta de la navegació, a sota de les seccions que requereixen accions i a la part inferior de les pàgines del lloc web.

Per exemple, si entrem en un lloc web on mostren un material que serveix per construir un armari personalitzat, és probable que primer hàgim de prendre consciència del nostre problema. En lloc de fer-nos arribar una crida a l’acció de “contacteu amb nosaltres”, és millor que ens donin l’opció de veure una guia completa sobre materials de construcció d’armaris personalitzats. Daquesta forma, és molt més probable que ens interessi el producte i que comprem. 

disseny webs
Font: Low Cost DVD

Parlem de disseny web

El disseny web és el procés que fa referència al disseny i a la creació [...]

Disseny web adaptat a dispositius mòbils

El "responsive web design" és una forma de disseny de pagines web perquè es visualitzin [...]

Com dissenyar un catàleg de productes online?

Dissenyar un catàleg de productes online per la teva botiga és avui dia imprescindible, si [...]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com