Com dissenyar un catàleg de productes online?

catàleg de productes online

Dissenyar un catàleg de productes online per la teva botiga és avui dia imprescindible, si tenim em compte que més del 70% dels usuaris d’Internet a nivell nacional ha fet almenys una compra online durant l’últim mes. 

Un catàleg de productes online és un aparador al món sencer que compta amb l’avantatge de tres factors: l’immediatesa, la interacció i l’anàlisi de les visites que has tingut als teus productes.

Per això és important construir el teu catàleg de forma correcta, seguint bé els passos i així aconseguir professionalitzar el disseny del teu catàleg.

1. Estudia el públic al que et dirigeixes

Abans de fer el teu catàleg online cal fer un estudi dels teus productes així com del públic al que van dirigits. No és el mateix que els teus clients potencials siguin petites botigues de barri, majoristes, etc. que gent jove acostumada a comprar des del mòbil. 

Per convertir una visita en una compra és imprescindible tenir clar que no tothom navega de la mateixa manera per Internet i que les necessitats no són les mateixes.

2. Reflexiona sobre el teu tipus de botiga

Quan tinguis clar a qui dirigiràs el teu negoci, cal que entenguis com construiràs la teva botiga online per tal de cobrir les necessitats de les visites. 

Per exemple, una botiga de moda, roba o accessoris necessitarà prioritzar les imatges dels productes.  Mentre que una botiga de químics haurà de facilitar la navegació en funció de la informació tècnica, les etiquetes i els components.

Tots aquests elements determinaran la forma en la que s’haurà de construir el catàleg: L’idioma, l’organització de la informacio, el disseny visual, la redacció i el Posicionament SEO.

3. Aconsegueix eines d’administració pel teu catàleg de productes online

Sigui quin sigui el teu objectiu principal, necessitaràs el suport d’eines de programació que organitzin els continguts dels teus productes. Així aconseguiràs presentar els productes de la manera que havies previst, a més de mantenir una qualitat excel.lent. 

Amb les Eines de Gestió de Continguts CMS (Content Management System) adequades podràs organitzar tots els continguts en un únic espai, gestionar-los de forma immediata i actualitzar-los en totes les plataformes alhora.

Amb un CMS adequat seràs capaç d’homogeneïtzar de forma molt més còmoda totes les plataformes, a més d’assegurar-te de que la informació de tots els productes estarà completa, independentment de qui l’introdueixi, del lloc i del temps.

4. Contracta professionals del disseny

En quant al disseny visual del catàleg, cal contractar professionals del disseny que estiguin especialitzats per a aconseguir una millor conversió de visites a vendes.

Un professional no només t’ajudarà a dissenyar la imatge adequada dels teus productes, a fer fotos, grabar vídeos i a aconseguir la millor imatge dels teus productes. També sabrà com mostrar els productes a la web de forma estratègica perquè el catàleg sigui agradable i fàcil de navegar. 

Un bon dissenyador conduirà el potencial client per a un camí intuïtiu per així aconseguir que el visitant realitzi la compra del producte.

5. Construeix el catàleg de productes online

En el moment de construir el catàleg cal escriure una bona descripció, completa i fidel del producte. Això ajudarà al visitant a fer-se una imatge mental realista del que adquirirà. 

A més, cal tenir en compte les famílies, subfamílies i etiquetes que ha de tenir cada producte. D’aquesta manera es podran ajustar les eines de cerca, filtrat i organització dels productes.

Un cop tinguis dissenyat el teu catàleg integrat a la teva web i a les diverses plataformes ja podràs començar a gestionar-lo de forma adequada. D’aquesta forma podràs automatitzar tots els processos i gaudir de la immediatesa que ofereixen els catàlegs online.

Com dissenyar un catàleg de productes online?

Dissenyar un catàleg de productes online per la teva botiga és avui dia imprescindible, si [...]

Web amb sistema de reserves online

Encara és habitual trobar comerços que no tenen una pàgina web en condicions ni tampoc [...]

Ingredients d’una bona fitxa de producte

Cinc fonaments pel disseny web que us ajudaran a que la vostra pàgina web sigui [...]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com