Ingredients d’una bona fitxa de producte

disseny de botigues

La fitxa de producte, l’eina poderosa de la teva botiga 

En el disseny de botigues la fitxa de producte és sense dubte l’eina més poderosa que tenim a l’hora de donar al client l’empenta final que necessita per acabar de realitzar la seva compra.

Crear fitxes de productes senzilles i clares i que aportin al client tota la informació que necessita conèixer és fonamental per aconseguir l’objectiu final de qualsevol botiga en línia: aconseguir vendes. I sobretot, que no se’n vagin a la web de la nostra competència.

No és difícil. Només has de seguir els consells que et passem en aquest article i veuràs com aconseguiràs els teus objectius: 

1. El preu en el disseny de botigues

El preu dels teus productes és la primera informació que han de veure els compradors. Per això, mostra’l de forma clara i destacada.

Posar el preu ja amb IVA és molt més recomanable ja que, encara que sense l’IVA el preu seria més atractiu en un primer moment, és probable que el comprador es quedi sorprès i es porti una sorpresa desagradable a l’hora de pagar. Aquesta mala pràctica pot fer que el comprador acabi abandonant la cistella.

2. La descripció del producte, una proposta de valor 

L’objectiu d’una bona descripció del producte va més enllà d’informar sobre les qualitats del teu producte. Has de persuadir al visitant. Per això, deixa clar quins beneficis obtindrà després d’adquirir el producte i en què es diferencia de la competència.

Has d’aportar les especificacions tècniques sobre el producte, però amb això no n’hi ha prou. Aquesta informació és important però no té el valor emocional que el visitant necessita per acabar comprant.

Per tant, la fòrrmula per aconseguir un text descriptiu excel.lent consisteix en trobar l’equilibri entre la informació tècnica i la proposta de valor. Si saps què li preocupa al teu client i què busca sol.lucionar comprant el teu producte, persuadir-lo serà bufar i fer ampolles.

disseny botiga online

Font: Marguis Jewels

3. Fotografies per a un producte atraient en el disseny de botigues

En un negoci online el client no pot veure ni tocar els productes, pel que les fotografies són la pedra angular. Per això, han de ser tractades de forma impecable.

A més de que les fotos siguin de de qualitat és important que treguis fotografies de tot els detalls i especificacions tècniques dels teus articles. Mira com ho fan en aquesta botiga de paper de regal

Un dels punts més importants és que amb les imatges el client es pugui imaginar utilitzant el producte. 

Per tant, els requisits que s’han de complir són:

  • Reflecteix la personalitat del teu negoci
  • Inclou una descripció curta amb informació atraient 
  • Inclou una descripció llarga per ampliar la informació. Aquesta descripció també et servirà per millorar el posicionament SEO del producte. 
  • Mostrar tots els detalls: textures, materials, etiquetes o logotips
  • Ofereix una bona qualitat: fotos nítides, ben il·luminades i amb fons blanc
  • Mostra el producte des de diversos angles (en forma de galeria)
  • Inclou la possibilitat de fer zoom
  • Per les fotos utilitza models que portin o utilitzint el producte
  • Mostra la mida del producte comparant-lo amb un objecte quotidià
disseny de botigues online

Font: Xocomon

4. Els vídeos tenen molta força 

Els vídeos són el complement perfecte de les imatges i està comprovat que augmenten les conversions, i per tant les vendes. 

Si les fotos són imprescindibles perquè el client pugui visualitzar els productes, els vídeos porten aquesta idea a un nivell més alt. No només podem veure el producte sinó també i sobretot veiem com funciona. 

No cal dir que els vídeos han de ser de bona qualitat, pel que et recomanem que contractis aquesta feina a un professional. Tingues sempre present que una bona imatge aportarà confiança i credibilitat al teu negoci online i a la teva marca. 

5. Venda creuada, amplia les teves comandes

La venta creuada o “cross-selling” consisteix en suggerir al comprador productes relacionats amb el producte que l’interessa en aquell moment amb el principal objectiu que el comprador compri més productes. Per exemple, si vol adquirir un telèfon d’última generació, és molt probable que també vulgui comprar una funda per aquest model en concret.

Recomanem que aquests productes de venda creuada estiguin a sota de la fitxa del producte, amb un títol que digui: “Productes relacionats”.

Font: Xocomon

6 raons per tenir una botiga online

Deixem de banda el disseny de botiga online per concentrar-nos en l'importància de tenir una [...]

Botiga online per vendre a minoristes i majoristes

A l’hora de dissenyar una botiga online cal tenir clar qui són els teus clients [...]

Parlem de disseny web

El disseny web és el procés que fa referència al disseny i a la creació [...]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com