Raons per invertir en SEO

disseny botigues online

És sorprenent el nombre d’empreses i de persones que encara creuen que invertir en el Posicionament SEO de la seva pàgina web no és important pel seu negoci, quan és evident que Google s’ha convertit en l’aparador més gran i accessible del món.

SEO són les sigles per denominar el que en diem en Anglès “Search Engine Optimization” o “Optimització pels motors de recerca” i és el procés pel qual una pàgina web aconsegueix augmentar la seva visibilitat posicionant-se en la primera pàgina dels resultats de Google quan una persona realitza una recerca amb un determinat grup de paraules.

Si no saps quins beneficis pot tenir el SEO pel teu negoci en particular, aquí trobaràs 4 raons per les quals avui dia resulta crucial invertir en el posicionament del teu lloc web.

1. Millorar i augmentar el tràfic al teu web

A Internet existeixen milions de pàgines web de tot tipus però només 10 apareixen a la primera pàgina quan busquem algun tema que ens interessa a Internet. I és Google qui aporta el 90% dels resultats.

Molts estudis demostren que més del 50% del tràfic dels webs prové de la recerca orgànica, és a dir, de les recerques que es realitzen a Google i dels clics es fan sobre els resultats. El 50% restant es divideix entre tràfic comprat, xarxes socials i altres fonts diverses.

Per tant, sembla lògic que com més amunt apareguis a les recerques de Google, més visites a la teva pàgina web aconseguiràs.

Però no totes les visites es tradueixen en vendes, per això és important millorar aquest tràfic: El teus continguts han de ser clars i concisos. D’aquesta manera, Google et podrà categoritzar millor i farà que apareguis a les recerques dels usuaris als qui els puguin interessar els teus productes o serveis.

Per exemple, si tens un petit negoci de barri és important fer saber a Google la teva ubicació perquè et pugui fer aparèixer a les recerques que realitza la gent de la teva ciutat.

2. Visibilitat, autoritat i credibilitat

Bona part dels usuaris d’Internet creu que les pàgines web millor posicionades són les líders en el seu àmbit. És per això que has d’aconseguir posicionar-te el més amunt possible.

Encara que no estiguis en els primers resultats de les recerques de Google, aparèixer habitualment farà que els usuaris et reconeguin. Això no només et donarà visibilitat, sino que farà que la teva marca o producte aconsegueixi una reputació online i en definitiva que el teu nom comenci a sonar familiar.

Convertir-te en la marca de referència en el teu àmbit et donarà autoritat i credibilitat. Això farà que la gent tingui més confiança en els teus productes i serveis que en els productes o serveis d’una competència totalment desconeguda.

3. Resultats del posicionament SEO a mig i llarg termini

Treballar en el posicionament SEO no dóna resultats de forma immediata. Moltes empreses proven de treballar el posicionament del seu web durant unes setmanes i com no veuen resultats immediats es rendeixen de seguida.

Però un posicionament web adequat pot trigar mig any en donar els primers resultats, encara que aquest temps pot ser menys i variarà segons la competència que tingui els grups de paraules a posicionar. Pot semblar molt de temps, però si es fa bé podràs mantenir la teva pàgina web en bones posicions durant els pròxims anys.

Segur que algun cop t’has trobat buscant alguna cosa a Google i els primers resultats que t’han sortit han estat publicats l’any 2014 (o fins i tot abans). Ells ho han fet bé! Tants anys després i segueixen sent líders en el seu sector, aconseguint visites i vendes.

4. Posicionament SEO. Inverteix menys diners.

El posicionament estratègic en les recerques de Google permet, per primera vegada, que els petits negocis tinguin les mateixes oportunitats i que estiguin al mateix nivell que les grans corporacions. Una inversió estratègica en SEO et pot col·locar al capdavant dels grans a les recerques.

Però com estar visible a Google en els primers resultats pot trigar un temps, és important posar-hi de forma eficaç perquè els resultats siguin consistents i que la inversió et surti a compte. De fet, podem dir, que en molts casos, un cop deixes d’invertir en SEO, la pàgina web pot quedar ben posicionada durant un cert temps. 

En canvi, si inverteixes en publicitat de pagament a les xarxes socials, com ara a Facebook o a Instagram, pots obtenir resultats molt més immediats. Ara bé, un cop deixes d’invertir en aquest tipus de publicitat, el tràfic al teu web i les conversions desapareixen. Per tant, podem confirmar que,a llarg termini, la inversió en posicionament SEO és més eficaç i econòmica.

Aportem conclusions…

Invertir en posicionament SEO a la teva pàgina web és important per guanyar visibilitat, reputació i credibilitat. Tot i que la inversió inicial s’hagi esgotat, un cop els resultats aconseguits, aquests perduraran en el temps i t’aportaran un benefici a mig i llarg termini. Així que no t’ho pensis més i inverteix en posicionament SEO pel teu negoci!

Veure els nostres serveis de posicionament SEO
preus botigues online Preus disseny web
Parlem de disseny web

El disseny web és el procés que fa referència al disseny i a la creació [...]

Consells per dissenyar una botiga online de venda per majoristes

Dissenyar una botiga online per clients majoristes i distribuïdors (B2B) no és el mateix que [...]

El disseny correcte d’una botiga online

Invertir en el posicionament de la nostra web és important per guanyar visibilitat, reputació i [...]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com