L’evolució del negoci de la bijuteria online

tendència bijuteria online

Tot i que el negoci de la bijuteria online mai havia tingut una gran presència online, la tendència de la bijuteria online en els darrers anys s’ha vist impulsada de manera accelerada cap a un creixement sense precedents.

El creixement del sector de la joieria online en dades

No són pocs els estudis que evidencien el creixement exponencial que està experimentant el mercat del luxe a través d’Internet.

Mentre que al 2018 el valor de les transaccions econòmiques de bijuteria a través d’Internet superava els 6,8 milions d’euros, només en el tercer trimestre de 2019 s’han triplicat les xifres de l’any anterior. Segons la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), al tercer trimestre de 2019 es van facturar a Espanya 18,7 milions d’euros online.

Tot i això, no és suficient: Aquells 18,7 milions d’euros només van suposar un 0,14% de la facturació online de tota Espanya. Això vol dir que encara queda un gran marge de creixement.

I, sorprenentment, ha estat la pandèmia la que s’ha encarregat d’impulsar les vendes online. Contràriament al que ens pensavem, que el confinament faria caure les vendes de joieria i de rellotgeria, aquest impuls del comerç online ha obert una nova via de creixement.

De la desconfiança a la comoditat

Ara comprar per Internet ens sembla una opció vàlida com a qualsevol altra, però no sempre ha estat així. Ha fet falta recórrer un llarg trajecte per demostrar als visitants que el que se’ls ofereix és fidedigne. La clau, doncs, radica en generar confiança.

Per què a certa gent encara li agrada comprar joieria presencialment?

Algunes de les raons per les quals encara hi ha persones que no volen comprar joieria a través d’Internet és, principalment, per la por que tenen de pagar un producte de luxe, amb un preu elevat, i que després el producte no sigui el que es pensaven. De fet, són productes que no es poden tocar ni tenir immediatament a les mans. 

Una de les dues claus de la venda presencial de bijuteria, rellotgeria i joieria és la possibilitat de que el possible comprador pugui examinar la peça. En moltes ocasions se’ls deixa provar i observar amb lupa l’article abans de decidir-se i de pagar.

L’altra de les claus és el magnífic treball d’acompanyament que fan els professionals que atenen els visitants.

El secret del creixement online del sector de la bijuteria

És cert que la pandèmia ha col·laborat en la predisposició que tenim de comprar online. Moltes de les compres que abans preferiem fer presencialment, ara no ens fa res dur-les a terme des de la comoditat de casa nostra. I la tendència de la bijuteria online a l’alça també s’ha fet present durant els últims temps…

Hem après que navegar, informar-nos i comprar per Internet és còmode i immediat. Hem comprovat que no hem de patir aglomeracions ni ens cal esperar hores de cua interminables per ser atesos. Internet ens ofereix tenir una llibertat d’horaris i d’espais (podem comprar des del mòbil, estiguem on estiguem).

Però el secret no està només en la nostra predisposició, sino que també té una gran importància la modernització del negoci.

Internet ens coneix, ens aconsella, filtra el que no ens interessa i ens mostra el que sí. Aquells negocis que han sabut aprofitar com mostrar els seus resultats als seus potencials compradors, han experimentat una major ràtio d’èxit.

També cal saber com fer arribar els productes: Els famosos “influencers” i les a les xarxes socials han jugat un paper important en la promoció de la bijuteria online

A més, cal adaptar la forma de vendre al tipus de negoci: si una de les claus és l’acompanyament en el procés d’informació, valoració i compra, es poden ofertar visites virtuals als productes. No només calen representacions virtuals amb gran detall o imatges des de tots els angles possibles, sino que es poden oferir videotrucades amb agents especialitzats.

Les dades demostren que la bijuteria, la joieria i la rellotgeria tot just comencen a fer-se veure en el món dels negocis online. Ara és el moment de fer el pas i atrevir-se a obrir un nou camí.

Botiga online per vendre a minoristes i majoristes

A l’hora de dissenyar una botiga online cal tenir clar qui són els teus clients [...]

L’evolució del negoci de la bijuteria online

Tot i que el negoci de la bijuteria online mai havia tingut una gran presència [...]

Web amb sistema de reserves online

Encara és habitual trobar comerços que no tenen una pàgina web en condicions ni tampoc [...]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com