Consells per dissenyar una botiga online de venda per majoristes

disseny botiga online per majoristes

Dissenyar una botiga online per a clients majoristes i distribuïdors (B2B) no és el mateix que dissenyar una botiga online per a clients finals (B2C). Tot i que tenen algunes coses en comú, el plantejament d’arrel del disseny d’una botiga online per majoristes o distribuidors és diferent.

Què tenen en comú les botigues B2B i les botigues B2C?

En tots dos casos, tant si la teva botiga online es dirigeix al consumidor final del carrer com si ho fa a majoristes o distribuïdors, has de tenir en compte que qui farà la compra serà una persona. Què volem dir amb això? Que la visita per la teva pàgina web ha de ser sempre agradable, senzilla i clara.

Quan una persona compra a través d’un lloc web normalment segueix tot un procés d’investigació, de comparació i decisió. Per tant, cal facilitar als visitants aquest procés de manera que aquest sigui tan intuïtiu que no es plantegin en cap moment abandonar la teva botiga.

Consideracions específiques pel disseny d’una botiga online per majoristes o B2B

Però el procés de compra d’un majorista o un distribuïdor és diferent del que segueix un consumidor del carrer. Per entendre com dissenyar una botiga online B2B cal entendre les seves prioritats i necessitats per tal de poder satisfer-les.

El procés de decisió

En la majoria de les ocasions la gent del carrer compra de forma impulsiva. És per això que per dissenyar una botiga online B2C cal fer fluir el procés de compra per acompanyar els visitants en aquestes decisions habitualment poc premeditades.

En canvi, el procés de compra d’un majorista o d’un distribuïdor gairebé mai vindrà marcat per una decisió impulsiva. Tot el contrari. Sol ser una decisió molt premeditada i en la que hi participa més d’una persona. 

La majoria de vegades, la compra ve acompanyada de tota una reflexió, comparació i estudi de quin producte és el més convenien. Sabent-ho, és convenient acompanyar les descripcions dels productes amb estudis i documentació que acreditin la seva funcionalitat i la seva qualitat.

L’organització dins la botiga online

Si ja és important tenir un sistema de filtrat sòlid en una botiga online de cara al públic del carrer, quan es vol vendre a distribuïdors i/o majoristes això és encara més important. El sistema de filtrat ha de ser precís i ha d’oferir les opcions adequades per poder trobar els diferents productes.

A més, no només cal pensar en les variables habituals de filtrat, sinó que cal permetre la cerca a través d’altres paràmetres. Per exemple, és imprescindible poder trobar els productes a partir del seu codi de referència.

En el procés de compra també intervé la comparació. És per això que cal permetre visualitzar els productes similars de forma fàcil i còmoda.

Els preus i els paquets de venda

A l’hora de prendre la seva decisió, els distribuïdors o majoristes han de tenir ben clar quants diners es volen gastar en els productes. No poden haver-hi sorpreses!

Per facilitar el procés, han d’aparèixer de forma clara i visual els preus exactes de cada producte i els descomptes dels que poden gaudir. Escriure els descomptes en forma de percentatges o que apareguin amagats entre la lletra petita no ajudarà de cap de les maneres a la compra. Cal que la persona o l’equip tingui tota la informació clara abans de prendre la decisió.

Si a més d’un bon disseny web, fàcil i còmode de navegar, ofereixes la possibilitat d’integrar-lo amb els sistemes d’organització digitals, tindràs una avantatge enorme respecte dels teus competidors.

En definitiva, cal analitzar bé a qui va dirigida la teva pàgina web per a organitzar i dissenyar de forma adequada la teva botiga online.

Disseny web d’una botiga online

El disseny de botiga online ha de ser atractiu però també eficaç. Ha d'estar integrat [...]

Web amb sistema de reserves online

Encara és habitual trobar comerços que no tenen una pàgina web en condicions ni tampoc [...]

6 raons per tenir una botiga online

Deixem de banda el disseny de botiga online per concentrar-nos en l'importància de tenir una [...]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com