El disseny correcte d’una botiga online

disseny botigues online

Quan pensem en el disseny d’una botiga online habitualment ens venen a la ment els colors corporatius del nostre negoci o el logotip de la nostra marca. Però en realitat va molt més enllà. Un bon dissenyador web no només farà que la visita dels usuaris a la nostra botiga sigui agradable, sinó que a més els ha de conduir de forma estratègica a que comprin els nostres productes o serveis.

En aquest article trobaràs 5 consells per millorar el disseny de la teva botiga online:

1. Designa un color únic pels botons clicables

Cal definir els colors corporatius de la nostra empresa, negoci o marca personal per ajudar als usuaris a ubicar-nos amb facilitat i a crear una imatge uniforme. No és el mateix utilitzar un fons negre per la web i botons vermells, que optar per la combinació d’un fons blanc amb botons verds.

Però has de saber que no pots utilizar sempre la mateixa tonalitat o color per tots els elements. El color corporatiu pot estar present en el logotip, en els productes del catàleg, en el menú o en el peu de pàgina, però has de designar un color específic i únic per tots els botons clicables. D’aquesta manera, els usuaris trobaran els botons de forma molt més fàcil i intuïtiva.

2. Dissenya un camí amb un màxim de 3 clics

En el disseny de botigues online l’usabilitat per l’usuari és imprescindible. Les webs han de ser perfectament navegables en un màxim de 3 clics. Si els usuaris n’han de fer gaire més, aquests abandonaran la web abans de realitzar cap acció.

Això vol dir que cal ubicar els menús, opcions i informació allà on la gent està acostumada a trobar-los. El cercador ha d’estar a dalt i al mig (o a la dreta), el menú de navegació a dalt i al mig i la cistella de la compra a dalt i a la dreta. En quant a la informació de contacte i els textos legals, tot això s’ha de trobar al peu de pàgina.

Fes la prova amb la teva família! Si són nens o adults poc acostumats a navegar per Internet, millor. Demana que busquin coses específiques (informació de contacte, preu dels enviaments, un producte en concret, etc.) i mira quants clics necessiten per trobar aquesta informació. Si tarden més de 3 minuts en arribar-hi, és que hi ha alguna cosa que cal arreglar.

3. Disseny botigues online. Fes un catàleg senzill però complet.

Un client sempre voldrà comparar i veure totes les opcions que té. Dissenya la botiga online de manera que tots els productes o serveis apareguin en una sola pàgina.

No permetis animacions que ralenteixin la web o que només es mostrin alguns dels productes. Tampoc és adequat posar filtres predeterminats, perquè dificultaran la navegació i el client es sentirà limitat.

Si tens molts productes, facilita als visitants que filtrin per si mateixos o que tinguin el cercador a mà.

4. Mostra tota la informació dels productes

És important que els productes o serveis que ofereixes tinguin un títol esclaridor, una descripció completa i totes les possibles variants del mateix producte ben presentats perquè el client pugui escollir quina s’adequa més al que necessita.

També s’ha de mostrar tota la informació important, com per exemple el preu dels enviaments, possibles al·lèrgens, mides o altres especificacions necessàries perquè sàpiguen què és exactament el que adquiriran.
El 70% de les devolucions que es fan de productes comprats per Internet són perquè el venedor no ha proporcionat tota la informació clara des de l’inici.

5. Construeix la teva credibilitat per un bon disseny de botigues online

Més d’un 40% de la gent que compra a través d’una pàgina web ho fa només quan està segura de que el producte és de qualitat. 
Per demostrar-ho, tens tres opcions:

  1. Deixa que els nous visitants puguin llegir les opinions dels teus clients: Veure les valoraciones i ressenyes de la gent real els ajudarà a confiar en els teus productes o serveis.
  2. Posa segells de qualitat: Moltes persones donen importància als segells de qualitat que acrediten la fiabilitat o qualitat dels productes. Així que si t’esforces en aconseguir-los, mostra’ls de forma clara a la pàgina web.
  3. Facilita tota la informació sobre devolucions i contacte: Saber que si tenen qualsevol problema podran solucionar-ho de forma fàcil, ràpida i eficaç els treurà un pes de sobre i els convidarà a comprar.

El disseny d’una botiga online va molt més enllà del logotip, l’eslògan i els colors corporatius. Cal que un professional dissenyi estratègicament un camí agradable i fàcil de navegar per tal de convidar als nous visitants a comprar els teus productes o serveis.

Veure plans de marketing online
disseny botigues online veure disseny web
Disseny web ben pensat

Cinc fonaments pel disseny web que us ajudaran a que la vostra pàgina web sigui [...]

Quant costa fer una botiga online?

Per establir els preus de les botigues online s’han de tenir en compte una sèrie [...]

Botiga online per vendre a minoristes i majoristes

A l’hora de dissenyar una botiga online cal tenir clar qui són els teus clients [...]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com